Bang voor honden? Steeds minder en straks helemaal niet meer! Soms krijgen wij reacties binnen die ons enorm raken. Dit verhaal is er zo een. Een lieve jongedame uit het westen van het land maakt een bijzondere reis, waarin wij haar een stukje op weg mogen helpen. Hoe ze hier gekomen is en waar ze nu staat, deelt ze met ons in dit persoonlijke verslag. Dankjewel voor het delen lieve Leonie, jij komt er zeker wel!
_________________________________________________________________Een bijzondere reis…

Tot een paar jaar geleden was ik echt een op-en-top hondenmens. Als kind maakte ik vriendjes met de meest ‘gevaarlijke’ en ‘moeilijke’ honden en liep ik er zo mee weg. Tot het moment waarop ik werd aangevallen door een grote hond…

Ik besefte helemaal niet welke impact dit op mij had. Ik schermde me af van mijn gevoel en stopte mijn angst blijkbaar diep weg. Op een dag ging ik gezellig naar een BBQ bij vrienden thuis die samenleven met een Amerikaanse Staffordshire Terrier. Een superlieve en goede hond. Toen hij aan kwam rennen, stond ik als aan de grond genageld. Ik kon letterlijk geen stap meer zetten, begon te trillen en de tranen rolden over mijn wangen… Dit was het moment waarop ik besefte: ik ben bang voor honden, doodsbang!

Hier wilde ik wat aan doen en ik heb contact gezocht met diverse gedragsdeskundigen met de vraag of zij mij hierin wilden begeleiden, zodat ik weer mijn fijne gevoel van vroeger terugkreeg. Gemiddeld zou me dit zo’n €150,- gaan kosten … tjonge … dat had ik nu net niet.

Nu kende ik Ron nog als gedragsdeskundige van de periode dat ik werkte in het asiel en ons contact voelde toen direct erg fijn en goed. Ik besloot om ook hem te benaderen. Aangezien HondsBeste net in Numansdorp de groepswandelingen opstartte, dacht Ron direct dat dit een goed begin zou zijn: meegaan met deze groepswandelingen om zo over de angsten heen te komen, de hondentaal beter te leren begrijpen en zo geleidelijk weer mijn vertrouwen terug te krijgen.

Mijn eerste reactie? No way!
Nu heb ik tijdens de trainingen in mijn leven één heel belangrijk ding geleerd: je moet risico's nemen! Oké, dit was dus mijn kans … ga er maar voor!

Vooraf dacht ik nog: ik rijd er wel heen en kijk of ik dan uit de auto zal komen! Nou, ik ben niet alleen uit de auto gekomen, ik heb zelfs meegewandeld. Dat was al mijlpaal 1 bij wandeling 1.

Inmiddels heb ik 5 wandelingen mogen maken met deze toppers van HondsBeste! Zij geven alle credits aan mij, maar zonder hun beste begeleiding had ik dit niet kunnen doen. Elke wandeling weer maak ik enorme stappen onder hun begeleiding, zo is tevens een mooie vriendschap ontstaan. Ik ben enorm geraakt door het feit dat zulke mooie mensen op mijn pad zijn gebracht en ‘are here to stay’!

DANK JULLIE WEL!!!

Het is een heel verhaal geworden en weet je ....mijn reis hierin is nog lang niet ten einde. Maar één ding is zeker: ik kom er wel.

Op naar de volgende wandeling, eens kijken welke stappen ik nu weer kan maken. Ik heb er zin in, kom maar op!

Leonie
               
    07-07-2018 16:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.