Dax Ik zal eerst in het kort samenvatten hoe ik Lies en Hans leerde kennen.
In gesprek met een andere hondenbezitster kwam ik bij HondsBeste terecht. Onder leiding van Lies en Hans gaan die om de andere zondag met groepen honden wandelen en hun baasje(s). Ik verheug me er altijd op; een heel ontspannen sfeer en heel gezellig.
Zo raakte ik in gesprek met Hans over mijn Labradoodle Dax. Hij had al langere tijd last van een dunne ontlasting en diarree. We hadden verschillende brokken geprobeerd maar niet het gewenste resultaat.
Hans wist me veel te vertellen over de voeding bij honden.

Zo ben ik een middag met Hans gaan praten over voeding bij een hond. Ik hoorde dat rauw vlees heel belangrijk was voor de darmflora bij een hond. Ook dat bij het vlees een rauw ei met fijngeprakte schil erdoor kon. Daarbij mocht hij ook groenten en fruit hebben. Hij heeft me uitgelegd hoe ik dat het beste kan combineren en toepassen.


We hebben Dax 2 weken op vers vlees gezet om zijn darmen tot rust te laten komen. Daarna zijn we gaan afbouwen. Hans raadde aan Dax minimaal 2 keer per week vlees te geven. Hij staat nu op brokken (deze koop ik ook bij Hans en Lies evenals het vlees en de (soep)vleesbotten). En daarbij dus 2 dagen in de week vlees.
Eenmaal per week of per 2 weken krijgt hij een (soep)vleesbot waar hij zich helemaal op uitleeft. Goed voor zijn tanden (tandplak/-steen) en calcium voor zijn botten.

Hans & Lies hebben ook een hondenuitlaatservice, waarbij Dax en ik eenmaal per week meelopen en het is zo leuk om te zien hoe de honden zich vermaken met elkaar.

Het gaat nu prima met Dax. Hij heeft een vaste ontlasting en ook zijn vacht ziet er goed uit. Hans en Lies hebben me enorm geholpen met allerlei adviezen waar ik wat mee kan. Ook kan ik altijd aankloppen als er wat mocht zijn. Ze zijn altijd bereid te helpen waar mogelijk. Een perfecte service.

Dax gedijt er prima bij en dat is het belangrijkste!

Wil
    18-01-2018 15:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.