FlexRex Probiotica - 75 gr FlexRex Probiotica - 75 gr
FlexRex Probiotica - 75 gr FlexRex Probiotica - 75 gr
FlexRex Probiotica - 75 gr
FlexRex Probiotica - 75 gr

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 24,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 

FlexRex Probiotica is een aanvullend diervoeder voor honden ter ondersteuning van de darmflora. Het is een op maat samengesteld probioticum van gezonde bacteriestammen die de darmflora van jouw hond optimaal kunnen ondersteunen.

Met darmflora wordt het geheel van micro-organismen in het maag-darmstelsel bedoeld. Een andere term voor darmflora is darm-microbioom. Deze levende bacteriën, gisten en schimmels hebben een belangrijke functie voor de gehele gezondheid van je hond. Zo is de darmflora belangrijk voor de in- en opname van voedingsstoffen, een goede stoelgang maar ook voor de weerstand. De darmflora ondersteunt namelijk in de aanmaak van antistoffen en daarom is een gezonde darmflora dus ook essentieel voor een goed werkend afweersysteem van je hond.

De rol van de darmflora in de spijsvertering van je hond

De spijsvertering van een hond begint in de bek. Het speeksel van honden bevat verteringsenzymen en wordt gemengd met het gekauwde voedsel. Daarna belandt het in de slokdarm. Via de slokdarm komt het voedsel terecht in de maag. De maag van een hond heeft een erg hoge zuurgraad waardoor het voedsel al voor een groot deel wordt verwerkt. Na de maag komt het voedsel aan in de dunne darm, waar de meeste voedingsstoffen worden opgenomen. Na de dunne darm belandt het in de dikke darm en endeldarm waar de overgebleven massa tot ontlasting wordt gevormd.

Tijdens de gehele spijsvertering van je hond heeft de darmflora een belangrijk rol. De darmflora zorgt er namelijk voor dat ook de niet verteerde voedselresten worden afgebroken in het hondenlichaam. Wanneer de darmflora uit balans is, kan voedsel niet goed worden verteerd en worden er te weinig essentiële voedingsstoffen opgenomen.

Samenstelling
Maltodextrin(e), Maiszetmeel, Fructo-oligosacchariden (FOS), Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis.