Gedragstherapie

Gedragstherapie voor honden helpt bij gedragsproblemen in alle soorten en maten. Zoals angst, plotseling uitvallen, ongehoorzaamheid, agressiviteit, op ongewenste momenten blaffen of verlatingsangst. Wat belangrijk is om te beseffen, is dat probleemgedrag bij honden altijd een oorzaak heeft. Bij gedragstherapie pakken wij die oorzaak samen met jou en je hond aan.

Hondengedragstherapie; niet alleen voor je hond

Onze aanpak richt zich op baas en hond, als team. Natuurlijk trainen we je hond om het gedrag te verbeteren. Maar daarnaast leren we jou als baas de signalen van je hond te herkennen en zijn lichaamstaal te lezen. En we laten je zien wat het effect van jouw houding en energie is op het gedrag van je hond. Samen met jou en je hond werken we zo aan de oplossing van het gedragsprobleem.

Waarom gedragstherapie?

Honden leven volledig in het hier en nu. Hun wereld bestaat uit geuren, ze communiceren met hun houding en energie. Maar omdat wij mensen dat niet altijd begrijpen, zien we soms signalen van onze hond over het hoofd. En geven we zelf onbewust verkeerde signalen af. Die miscommunicatie tussen baas en hond kan leiden tot gedragsproblemen. Wij helpen jou en je hond graag om deze op te lossen.

Individuele gedragstherapie

Gedragstherapie van HondsBeste is maatwerk, wij werken niet met standaardmethodes. Want iedere hond is anders en reageert anders. En dat geldt ook voor de baas. We vinden oplossingen die het beste bij jullie allebei passen en waarmee jullie samen aan de slag kunnen.

Hoe werkt een gedragstherapieconsult?

Hans, onze hondengedragsdeskundige, komt bij jou thuis voor een kennismakingsgesprek. Samen nemen jullie de gedragsproblemen en de mogelijke oorzaak door. Het karakter van jou en je hond, de interactie tussen jullie, de dynamiek in het gezin, alles speelt mee. Soms blijken een paar kleine tips al voldoende om het probleemgedrag te verminderen of zelfs op te lossen.

Na het kennismakingsgesprek krijg je van ons een advies op maat. Hans komt jou en je hond daarna individueel trainen, bij jou thuis. Samen werken we naar het gewenste resultaat toe!

Jouw voordelen van onze gedragstherapie voor je hond

  • Individuele gedragstherapie
  • Maatwerk voor jou en je hond
  • Aanpak bij de bron
  • Het beste resultaat
  • Alle hondenrassen welkom
  • Sterkere band met je hond

Tarief gedragstherapie

Op aanvraag

Extra service: gratis groepswandeling

Als het gedragsprobleem is verholpen, zijn jij en je hond van harte welkom om mee te lopen met de groepswandeling. Een klein steuntje in de rug, omdat oude gewoontes nu eenmaal gemakkelijk terugkeren. Wij coachen je tijdens de wandeling bij kleine problemen in het gedrag van je hond of in de opvoeding. Deze groepswandeling bieden wij aan als extra service, er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Ik wil de beste gedragstherapie voor mijn hond