Gino Per toeval kwam ik in aanraking met Lies en Hans. Ik was namelijk op zoek naar goed hondenvoer. Gastvrij werd ik ontvangen en kreeg uitleg over voeding en probeer verpakkingen. Telkens als ik voer kwam halen werd ik gastvrij ontvangen en kreeg ik tips over honden en een nog betere omgang met mijn eigen hond. Mijn hond hield nogal van vechten met andere honden, waardoor ontspannen wandelen er niet vaak in zat voor mij en mijn ouders.

Toen kreeg ik de vraag van Lies en Hans of ik met mijn hond mee wou lopen met hun tweewekelijkse wandelingen. Dit was een enorme uitdaging voor me en ik durfde ook niet! Ik hield de boot af, maar uiteindelijk hebben Lies en Hans mij zover gekregen dat ik mee ging. Het was dan ook bijzonder te zien hoe mijn hond de eerste keer in de groep reageerde, terwijl mijn hart in mijn keel zat en mijn hond tussen ongeveer 10 verschillende honden liep, van groot tot klein en van jong tot oud. Met de begeleiding van Hans was de eerste wandeling meteen een succes. Tuurlijk vonden ik en mijn hond het nog steeds spannend met andere honden en soms was er nog een klein opstootje tussen andere honden en mijn hond, maar Hans heeft mij laten zien waar dit aan lag, hoe ik het gedrag van mijn hond kan lezen en hoe ik dit kan ombuigen, wat me gelukt is en waar ik erg dankbaar voor ben. Ik heb meer vertrouwen gekregen door de wandelingen en die draag ik (onbewust) over op mijn hond waardoor hij ook meer vertrouwen heeft en het vechten met andere honden is gestopt. Onvoorstelbaar!

Met veel plezier hebben wij een aantal jaren meegelopen met de wandelingen totdat mijn hond door ouderdom niet meer mee kon. Met verdriet heb ik me afgemeld voor de wandelingen totdat ik op het idee kwam om een honden- buggy/fietskar voor mijn hond te kopen. Ik nam contact op met Lies met de vraag of ik weer een keer mee mocht als de (bos)wandelingen het toelieten. Dit was geen enkel probleem en het voelde alsof ik niet was weggeweest. De wandelingen zijn gestructureerd en de mensen zijn prettig in omgang. Ik zie mijn hond intens genieten in zijn buggy tussen de andere honden, hij leeft op en vergeet daardoor soms dat hij oud is.

Ik kan niet anders zeggen dat Lies en Hans hele fijne mensen zijn, die het beste met ons voor hebben en dat geld niet hun leidraad is. Hun wandelingen, coaching en tips zijn echt een toevoeging op het geluk van mij en mijn hond. Gino en ik zijn er echt beter van geworden.

Madeleine
 
    18-01-2018 14:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.