LEVI In de zomer van 2017 zaten we met onze handen in het haar. Na een nuttige puppycursus met onze hond te hebben gevolgd, hadden we ons opgegeven voor de pubercursus. Daar ging het niet zo geweldig. Maar laten we eerst ons zelf voorstellen alvorens wij verder gaan met het verhaal.

Wij, Genco en Iris, hebben Levi sinds eind november 2016. Hij is een Border Collie: een ras dat goed bij ons past. We zijn echte buitenmensen en wandelen veel buiten. Het is een zeer actieve en leergierige hond (veelal slim) en wat niet mag ontbreken: gewoon een prachthond! Wij doen aan een aantal buitensporten en wilden onze hond daarin ook betrekken, vandaar dat we ook een Border Collie wilden. Via een bekende kwamen we bij HondsBeste van Hans en Lies terecht. Hans wilde bij ons thuis afspreken, de beste plek voor een kennismaking. Hans kon zo meteen zien hoe wij en onze hond leven. Hierna volgden er een aantal (advies)trainingen, veelal in de praktijk. Wat hebben we veel geleerd van hen, dat moet gezegd worden. Hans en Lies begrijpen gewoon goed wat er in ons omgaat. Wij zijn heel erg blij met hun onvoorstelbare hulp/advies/steun.

Wij wilden naast de vele wandelingen ook graag iets extra’s met onze Border Collie doen om hem meer uitdaging te bieden en er een leuke gezamenlijke activiteit bij te hebben. We dachten aan een soort van hondensport en er bleken verschillende mogelijkheden te zijn: agility, fly-ball, frisbee, cani-cross en/of schapen drijven. Onze hond is nu een circa anderhalf jaar jonge actieve, leuke en lieve viervoeter. Wij denken dat wij veel meer uit hem kunnen halen dan alleen maar een wandeling maken, met de bal gooien etc.

Iris zorgt keigoed voor onze Border Collie. Hij en mijn vrouw hebben een speciale band, weer anders dan de band met mij. Zo word ik gezien als een energiebron en mijn vrouw als een soort mama ;-) En daar ben ik zo dankbaar voor, want naast mijn werk geef ik ook bootcamptrainingen. Daarnaast train ik zelf ook nog en onze hond doet mee. Hij komt niets, helemaal niets, te kort bij ons!

Dankzij Hans en Lies leerden we op onze eigen manier om te gaan met de hond; iedere hond is anders. Wij vergeleken hem namelijk met de Border Collies van onze vrienden. Deze hond dit en die hond niet… (een bekend verhaal). Wij kweekten meer vertrouwen in onze hond, maar ook -niet minder belangrijk- zelfvertrouwen. Hans en Lies lieten ons weten dat de opvoeding niet als een zware taak gezien moest worden, maar juist als een uitdaging! 

Een ander belangrijk punt: de voeding! Wij hadden via via voer laten overkomen uit Canada, op zich hele goede, maar best prijzig. Waarom niet voer van dichterbij huis en voor de variatie afgewisseld met een aantal keren per week vers vlees? Hans weet belachelijk veel over hondenvoer; vraag mij niet hoe en wat!

Rest nog, het bedrijf van Hans en Lies is een van de mooiste bedrijven op het gebied van honden. Zo puur en eerlijk, zonder poeha. Gewoon oprecht en transparant. Dat mag hardop gezegd worden.

Het ga jullie goed en veel succes met jullie bedrijf!

Iris, Genco & Levi 

 
    22-01-2018 16:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.