Muffin Na een wat onplezierige ontmoeting (lees ERG onplezierig) met een Rottweiler was mijn lieve kleine meisje van 7 maanden zo angstig geworden dat ze naar alles uitviel. Ze was natuurlijk al erg snel overprikkeld, door haar altijd ontembare drang om alles te onderzoeken en te doorgronden, maar nu was er werkelijk geen houden aan wanneer hondjes onze kant op liepen. Het ontplofte als een nat geworden gremlin... en ging als een bezetene tekeer.

Alle lieve en wel gemeende adviezen van hondenbezitters in het park maakten mij alleen maar onzekerder. Want niets hielp.

In huis deed ze het geweldig, maar buiten de deur was het drama. Totdat wij in contact kwamen met HondsBeste. Hans en Lies adviseerden ons om mee te lopen met hun groepswandelingen, zodat Muffin zou leren dat het oké is en niet elke hond onaardig is.

Na elke wandeling merkten we vooruitgang. Hans had al snel door dat er vriendjes in de groep zaten waar ze goed op reageerde. Dat waren voornamelijk hondjes die hun rust overgaven en elke keer maar langs bleven lopen, ongeacht hoe kattig ze toegebeten werden.

We zijn nu ongeveer 5 maanden onderweg... en het resultaat is fantastisch! Gisteren ons buurhondje op visite gehad... geen gegrom! Alleen lieve likjes en veel gekwispel!

Wij zijn dankbaar voor de aandacht, de bemoedigende woorden, het schouderklopje tijdens de traan... dankbaar voor het vertrouwen in ons en Muffin!

WE DID IT!

We zijn er nog niet... maar twijfel geen moment meer dat we er komen!

Monique

 
    18-01-2018 14:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.