Phytonics Strezz (50 ml)
Phytonics Strezz (50 ml)
Phytonics Strezz (50 ml)

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 37,95
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen
 

Phytonics Strezz helpt jouw dier ontspannen na een operatie of ongeluk. Het product bevat diverse ingrediënten die jouw dier tot rust kunnen brengen en zo helpen bij spanningen. Dit middel kan ook gebruik worden om te helpen ontspannen bij vuurwerk. Let op! Dan moet je vroegtijdig starten met de behandeling!

Samenstelling

Bitterzoet, Grote Wolfsklauw, Saffraan, Sint-Janskruid, Valkruid, Walnoot, Houtskool, Natrium Muriaticum, Zincum Metallicum, Bentonite-Montmorillonite, alcohol 33%.

Eigenschappen per ingrediënt

  • Dulcamara (Bitterzoet): bij overmatig urineren door kou en bij spanningen. Ondersteunt bij vermindering van spierspanning.
  • Lycopodium clavatum (Grote wolfsklauw): kan worden ingezet bij emotionele verkramping van de luchtwegen.
  • Saffraan: werkt rustgevend en kramp verminderend en bevordert het concentratievermogen.
  • Hypericum perforatum (Sint-Janskruid): werkt rustgevend en ontspannend.
  • Arnica montana (Valkruid): stimuleert de resorptie van bloeduitstortingen waardoor verdikkingen afnemen en helpt kramp verminderen. Het helpt bij shock en oververmoeidheid.
  • Carbo vegetabilis (Houtskool): wordt als verdunning ingezet bij angst en voor de maag en darm. Ondersteunt de hartcirculatie. Werkt reinigend.
  • Natrium muriaticum; een verdunning wordt ingezet bij verdriet en teleurstelling.
  • Zincum metallicum wordt toegepast bij prikkeling van het perifere- en centrale zenuwstelsel en bij gevoelige zenuwen.
  • Montmorilloniet: katalyseert en versterkt de fytotherapeutische ingrediënten.

Dosering

  • Hond: 5-10 druppels

(20 druppels = 1 ml)

Let op! Goed schudden voor gebruik!

Als het beter gaat, kun je overgaan op een onderhoudsdosering. Je kunt dan de helft van bovenstaande dosering aanhouden. Als jouw dier meer nodig lijkt te hebben, kan een dubbele dosering veilig gegeven worden. De dosering kan bij verbetering geleidelijk verlaagd worden tot een zo laag mogelijke dosering.

Toediening

Je kunt het product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Behandelingsduur

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij lang-durig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Let op! 

Sommige dieren kunnen bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van de klachten krijgen of anderszins heftig reageren. Bij ernstige toename van de klachten kun je de dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.