Sam Via via hoorde ik, toen ik mensen vertelde over de komst van onze pup Sam, over 'de hondentrainer in Empel'. Ik hoorde over leuke wandelingen voor kinderen met honden en over een trainer die niet gelooft in een puppycursus achter een hek op een grasveld, maar die bij je in huis komt. 

Tijdens de telefonische kennismaking vertelde Lies en Hans vol enthousiasme over hun duidelijke ideeën over en visie op opvoeden van honden. 
Hans is voor het eerst bij ons thuis op bezoek geweest toen Sam drie dagen bij ons was. Al onze praktische vragen over Sam, het leren lezen van haar gedrag, zindelijkheid, voeding, slapen in de bench etc. werden met geduld en duidelijke uitleg door Hans opgepakt.

We zijn ook tijdens de eerste afspraak direct in de weilanden gaan wandelen, best spannend voor het eerst zonder riem! Tijdens de verschillende wandelingen leerde Hans mij hondengedrag lezen (en vooral dat van hun baasjes ontdekte ik al snel!), door naar Sam en de honden te kijken die we ontmoetten. 

In de eerste maanden hebben Hans en ik om de 14 dagen afgesproken. Tussen de afspraken in verzamelde ik onze vragen. Ook hebben we tijdens de afspraken 'lastige' situaties gesimuleerd, zodat Hans mij kon leren hoe Sam te corrigeren of aan te moedigen. De persoonlijke coaching van zowel Sam als van mij heb ik als heel waardevol ervaren. 
De afspraken met Hans en zijn feedback op ons hielpen ons enorm om Sam vanuit enthousiasme, maar ook vanuit rust, ontspanning en vertrouwen op te voeden. En ook onze twee kinderen van 5 en 6 werden door Hans goed geïnstrueerd hoe om te gaan met honden. Al snel hadden we met Sam een lekker ritme te pakken.

Inmiddels hebben we al een hele poos geen afspraken meer gepland. Wel halen we altijd brokken en vers vlees bij Lies. Tussendoor hebben we nog wel eens incidenteel om een afspraak gevraagd in een 'lastige fase' van niet luisteren of puberen. 

Het is heel prettig om te weten dat je altijd bij Hans en Lies terecht kan voor vragen. Een appje, mailtje of belletje wordt altijd vriendelijk en deskundig beantwoord.

Inmiddels is Sam anderhalf en we genieten enorm van haar. Ze is echt onderdeel van ons gezin en we kunnen en willen haar echt niet meer missen!

Sofie

 
    18-01-2018 14:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.